Even voorstellen: Laura Roek en Harm Lelieveld

29 januari 2023

Zij start op 1 maart als directeur van het Veurs Voorburg, hij op 8 mei als rector van het Grotius College. Maak kennis met Laura Roek en Harm Lelieveld. Voor beiden is de nieuwe baan ook een soort thuiskomen: Harm heeft lange tijd op Gymnasium Novum gewerkt, Laura woont in Voorburg en fietste al regelmatig langs het Veurs. In deze editie van het Baruchje stellen ze zich aan je voor.  

Laura: “Volgens mij kom ik in een heel warm team terecht” 

“Mijn naam is Laura Roek, ik ben 39 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters (3 en bijna 1). In mijn vrije tijd ga ik graag naar het theater, een museum of kijk ik naar een mooie film. Ook lees ik graag: ik ben net begonnen in ‘Toen de wereld brak’ van John Boyne. Verder breng ik graag tijd door met familie en vrienden en houd ik ook van koken.” 

“Op dit moment werk ik als teamleider bovenbouw op het Hoofdvaart College in Hoofddorp. Dat ik nu naar het Veurs kom, is eigenlijk door een samenloop van omstandigheden. Na het afronden van mijn opleidingstraject wilde ik graag de eindverantwoordelijkheid binnen een school dragen. Toevallig zag ik toen de vacature voorbijkomen. Precies de kans die ik zocht, op fietsafstand van mijn huis. Met twee dochters van wie de jongste nog geen jaar is, moest ik er wel even over nadenken. Met volle overtuiging heb ik besloten om ervoor te gaan.” 

“Bij de nieuwjaarsborrel voelde ik me direct heel welkom. Volgens mij kom ik in een heel warm team terecht. Ook het prachtige nieuwe gebouw voelde gelijk heel goed. Ik woon vlakbij en heb het als het ware gebouwd zien worden, dat is wel bijzonder. Ik kan niet wachten om straks aan de slag te gaan, om een bijdrage te leveren aan een nóg mooiere en nóg interessantere school. En vooral om er te zijn voor collega’s en leerlingen.” 

Harm: “Het contact met mensen is waar ik blij van word”

“Op 6 december werd ik door Peter Lamers voorgesteld op het Grotius College. Daar werd ik hartelijk onthaald in de personeelskamer. Nadat ik me kort voorstelde, volgde een aantal vragen en kreeg ik een uitgebreide rondleiding.” 
 
“Ik ben Harm Lelieveld, 44 jaar oud en woon met mijn vriend Johan in Rotterdam. Na mijn studie biologie aan de Universiteit Leiden heb ik bewust voor het onderwijs gekozen. Het contact met mensen is wat mij boeit; zowel in een klas als met een grotere groep enthousiaste professionals.” 
 
“In 2001 liep ik stage op het Dalton College en startte ik als docent biologie op het Huygenslyceum. Vanaf de oprichting werkte ik op Gymnasium Novum als docent en later als afdelingsleider. Momenteel werk ik als interim conrector op het Johan de Witt-gymnasium in Dordrecht waar ik een verandertraject begeleid.” 
 

“Na de meivakantie start ik op het Grotius. Ik kijk daar enorm naar uit. Heel leuk om terug te komen bij Spinoza!” © 2023 Scholengroep Spinoza realisatie Knijnenburg Producties