Eigen fuchsia voor Gymnasium Novum

22 maart 2022

Voorburg - Bij haar afscheid van Gymnasium Novum, als conrector en rector, heeft Til den Elsen de belofte gedaan Novum te vereeuwigen in de plantenwereld met een nieuwe fuchsia, die speciaal voor Novum en haar afscheid door dhr. Buiting veredeld zou worden.

Inmiddels is het zo ver. In Amerika is de eerste plant gecertificeerd en ingeschreven. Het certificaat en de foto hangen in de hal van Gymnasium Novum aan de kant van de Aart van der Leeuwkade.

Kwekerij Zeelenberg in Brabant heeft de moederplant gekregen en heeft nu 200 planten gestekt en zal Gymnasium Novum Salutem in haar assortiment opnemen. Het is een prachtig exemplaar geworden: dubbelbloemig, rood-paars van kleur met de capaciteit uit te kunnen groeien tot struikhoogte.

Ineke en Yvo, medewerkers Gymnasium Novum, namen op Novum afgelopen vrijdag de eerste stekken blijmoedig in ontvangst. Ook de medewerkers van Stichting Scholengroep Spinoza (BBOA) waren blij verrast met deze nieuwe aanwinst in de plantenwereld.

Nu maar afwachten of iedereen tot hetzelfde resultaat zal komen als op de foto’s. Ik wens Novum Salutem en de school veel ‘groeikracht’ toe”, aldus Til den Elsen.

Bron: https://www.hetkrantje-online.nl/nieuws/actueel/136370/eigen-fuchsia-voor-gymnasium-novum

 © 2023 Scholengroep Spinoza realisatie Knijnenburg Producties