De nieuwe gezichten van het bestuursbureau

17 november 2022

Maak kennis met Esther Wesselink-Snip en Emma Wolf, beiden sinds dit schooljaar werkzaam op Spinoza’s bestuursbureau. Bij Esther (rechts op de foto) kun je terecht voor alle vragen over de CAO, verlof of je salaris, Emma begeleidt onder andere collega’s die in een ziekteverzuimtraject zitten. Emma: “Ik wilde meer van betekenis zijn en dat vond ik in deze functie.”  

Zowel Esther als Emma komen uit de financiële sector. Emma: “Sinds de geboorte van mijn zoontje voel ik dat ik meer wil betekenen voor de maatschappij. Ik zag de vacature voor stafmedewerker P&O op Indeed en die sprak me direct aan. In mijn rol monitor en ik adviseer ik bij langdurig verzuim en spar ik met leidinggevenden over diverse personeelsaangelegenheden. Bijvoorbeeld, wat kunnen we doen om het verzuim naar beneden te krijgen? Waar krijgen docenten energie van en hoe kunnen we ervoor zorgen dat daar meer ruimte voor is? Die uitdaging ga ik graag aan.”
 
De tijd    
Esther werd door een oud-collega enthousiast gemaakt over het werken bij Scholengroep Spinoza, waarna ze solliciteerde op de functie van Senior personeel- en salarisadministratie. “De diversiteit aan werkzaamheden spreekt me aan. Ik zorg ervoor dat de salarissen kloppend zijn. Daarnaast informeer ik collega’s over de CAO en wetgeving. Die zijn best complex. Als een collega met zwangerschapsverlof gaat, kan ik in begrijpelijke taal vertellen hoe het met het verlof en ouderschapsverlof zit. Ik heb al best veel collega’s gesproken. Ontzettend leuk om nu met hen te werken, in plaats van voor zakelijke klanten.” 
  
Sfeer
“De collegialiteit is hoog, iedereen wil elkaar helpen. Het is hard werken, maar ook hard lachen”, vervolgt Esther. Ook al zijn de stafmedewerkers pas gestart, de sfeer zit er al goed in. Emma: “Collega’s zijn erg aardig en warm. Door de ontspannen sfeer kan ik echt mezelf zijn. Heel anders dan de Zuid-ascultuur waar ik werkte en waar ik continu druk ervaarde. Hier moet ik ook presteren, maar is de sfeer veel gemoedelijker.”

Impact
“Ook de ruimte die je krijgt om jezelf te ontwikkelen is fijn”, vertelt Emma. Het was voor haar een van de redenen om voor de baan te gaan. “Ik zou graag meer willen weten over wat er nodig is om verandering in gang te zetten en hoe je leidinggevende daar het beste mee kunt helpen. Zo kun je direct impact hebben op de scholen.” Esther vult aan: “Ik ga me de komende tijd verdiepen in de gewoontes en protocollen van de verschillende scholen. Ook leuk: eens per kwartaal ben ik op een school voor een inloopspreekuur. Zo leer ik ook snel veel collega’s kennen.”© 2022 Scholengroep Spinoza realisatie Knijnenburg Producties