50-jarig lustrum van het Veurs Lyceum in Leidschendam

24 maart 2022

Op zaterdag 2 april wordt het 50-jarig lustrum van het Veurs Lyceum in Leidschendam gevierd. Het Veurs bestond in 2021 al 50 jaar, maar toen kon er helaas niets groots georganiseerd worden vanwege de coronapandemie. Dit jaar kan er echter wel een feestje gegeven worden en dat gaat de school doen.

Het belooft een ontzettend leuke dag te worden waarbij oud-leerlingen en (oud-)medewerkers elkaar kunnen ontmoeten en de geschiedenis kunnen herbeleven. Het Veurs is een school met een rijke historie en is momenteel een populaire school in Leidschendam-Voorburg. Het biedt een eigentijds flexrooster, een Sportklas en is bovendien het enige Technasium in de regio waarin competentiegericht onderwijs centraal staat. Alle oud-leerlingen en (oud-)medewerkers zijn uitgenodigd voor de reünie. De reünie wordt georganiseerd door het Veurs Lyceum en de oud-leerlingenvereniging van de school, de SOLVC.

Rector van het Veurs Lyceum Philip de Vries: “De school bestaat inmiddels ruim 50 jaar en heeft een rijke geschiedenis. Het is geweldig dat we oud-leerlingen en (oud-)collega's bijeen kunnen brengen om herinneringen op te halen. Er staat een geweldig programma klaar en het wordt een dag om nooit te vergeten. Zo'n lustrum verdient het Veurs Lyceum ook. Het Veurs is een kleine school die warmte en hartelijkheid uitstraalt, daar hoort ook het samen vieren van een jubileum bij."

Voorzitter van de SOLVC, Danique de Prez, kijkt uit naar de reünie: “Ik ben heel blij dat de reünie dit jaar door kan gaan en kijk ernaar uit om 50 jaar Veurs met iedereen te vieren. We richten een Veurs museum in, mensen kunnen rondleidingen door het gebouw krijgen en (oud-)docenten geven lesjes. En natuurlijk is er genoeg ruimte om gezellig bij te kletsen met elkaar.”

Alle informatie over de reünie en hoe je je kan aanmelden is te vinden op www.veurslyceum.nl/onze-school-50-jaar. Neem voor vragen contact op met de SOLVC via: info.solvc@gmail.com

Bron: https://voorburgsdagblad.nl/Lokaal/50-jaar-veurs-lyceum© 2023 Scholengroep Spinoza realisatie Knijnenburg Producties