Docent Maatschappijleer

Veurs Lyceum

Wij zoeken voor onze kleinschalige school i.v.m. vervanging van januari tot en met juli 2022 een eerstegraads collega Maatschappijleer.
Deze vacature kan gecombineerd worden met de vacature voor docent Geschiedenis (ca. 0,2 fte) op het Veurs Lyceum.

Hierom wil je werken bij het Veurs Lyceum:
- kleine, slagvaardige docententeams
- aandacht voor jouw ontwikkeling
- veel samenwerking in een open sfeer
- een goed geoutilleerd schoolgebouw
- een krachtig inwerk- en begeleidingsprogramma voor nieuwe collega's en/of startende docenten

Je zult op het Veurs Lyceum collega’s treffen die graag ontwikkelen en vernieuwen binnen en buiten hun eigen vak. Onze school staat in Leidschendam, gelegen tussen Leiden en Den Haag. De verbinding met het openbaar vervoer is uitstekend.

Wij (www.veurslyceum.nl) zijn een kleinschalige school voor gymnasium, atheneum, havo, mavo én technasium in Leidschendam-Voorburg. Met ruim 620 leerlingen is de school relatief klein. We kennen elkaar daardoor snel en de sfeer is goed en persoonlijk. Ons motto is: wij doen het samen. 

Het Veurs Lyceum behoort tot één van de eerste Opleidingsscholen (OSH) in de regio en biedt daardoor een uitgebreid inductietraject voor startende docenten en/of nieuwe collega's. Via de eigen Veurs Academy biedt de school eigen scholing aan op het gebied van activerende werkvormen, inzet van ict t.b.v. de vaklessen en bijvoorbeeld Digital Skills voor de lessen.

Daarnaast behoort het Veurs Lyceum bij de scholengroep Spinoza (www.scholengroepspinoza.nl) die een uitgebreid pakket aan extra's bieden aan collega's. Je ontvangt naast een goed salaris en de vakantieuitkering ook een eindejaarsuitkering van 8,33%. Wij bieden goede regelingen, zoals een fietsplan met een hoge maximum vrijstelling, een fitnessregeling, reiskosten die je kunt uitruilen met je eindejaarsuitkering, maar ook stoelmassages en verzekeringen met collectiviteitsregelingen!

Benoeming is op basis van de uren die worden gegeven en de taken die iemand daarnaast doet. Inschaling is in salarisschaal - en conform cao-VO. 

Technasium of sportklas
Elke leerling kiest vanaf de brugklas voor óf de Sportklas óf het Technasium. Met deze twee uitdagende programma’s bieden we leerlingen écht iets extra’s. In de Sportklas leren de leerlingen meer dan alleen bewegen; zij leren hier ook goed communiceren, samenwerken en organiseren. Op het Technasium staat het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) centraal. Leerlingen werken in teamverband aan een opdracht van een bedrijf en leren vaardigheden voor de toekomst. Het Veurs Lyceum is bovendien het enige Technasium in de regio en heeft daarom een unieke positie. 

De lessen
Op het Veurs werken we met een uniek rooster: het flexrooster. De lesdag bestaat uit 3 of 4 lessen van 80 minuten. Leerlingen hebben daardoor minder vakken op één dag, minder leswisselingen en een minder volle rugzak. Naast deze drie of vier lessen volgen de leerlingen flexuren die ze zelf invullen met verdieping, verbreding of ondersteuning.  Daardoor worden leerlingen écht eigenaar van hun eigen leerproces.
 
Meer weten?
Neem voor deze vacature contact op met Melissa Schneider, conrector bedrijfsvoering Veurs Lyceum, op telefoonnummer 070-4199100. Informatie over onze school kun je vinden op: www.veurslyceum.nl

Solliciteren?
Stuur vóór 9 december 2021 een motivatie en CV via Meesterbaan

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.© 2021 Scholengroep Spinoza realisatie Knijnenburg Producties