Docent Kunstvakken (2e graads)

Veurs Lyceum

Wij zoeken voor onze kleinschalige school een tweedegraads docent voor het vak Beeldende Vorming en CKV. Het gaat om 9 vaklessen van 80 minuten en 2 lessen van 40 minuten flexuren. 

Op het Veurs Lyceum geef je het vak Beeldende Vorming en CKV op mavo, havo en vwo. Je werkt samen in een kleine, hechte, enthousiaste kunstsectie, die naast jou bestaat uit drie kunstvakdocenten. We ontwikkelen ons onderwijs samen en staan open voor nieuwe initiatieven en impulsen.We wisselen 2D- en 3D opdrachten af en leren de leerlingen al vanaf de brugklas om procesmatig te werken. We organiseren excursies en voorstellingen voor alle leerjaren. Zo proberen we de leerlingen zowel op praktisch als op cognitief gebied zoveel mogelijk kansen te bieden om zich creatief te uiten. Doe je mee?

Hierom wil je werken bij het Veurs Lyceum:

  • kleine, slagvaardige docententeams
  • aandacht voor jouw ontwikkeling
  • ruimte om te ontwikkelen
  • veel samenwerking in een open sfeer
  • een goed geoutilleerd schoolgebouw
  • een krachtig inwerk- en begeleidingsprogramma voor nieuwe collega's en/of startende docenten


Je zult op het Veurs Lyceum collega’s treffen die graag ontwikkelen en vernieuwen binnen en buiten hun eigen vak. Onze school staat in Leidschendam, gelegen tussen Leiden en Den Haag. De verbinding met het openbaar vervoer is uitstekend.

Technasium of sportklas
Elke leerling kiest vanaf de brugklas voor óf de Sportklas óf het Technasium. Met deze twee uitdagende programma’s bieden we leerlingen écht iets extra’s. In de Sportklas leren de leerlingen meer dan alleen bewegen; zij leren hier ook goed communiceren, samenwerken en organiseren. Op het Technasium staat het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) centraal. Leerlingen werken in teamverband aan een opdracht van een bedrijf en leren vaardigheden voor de toekomst. Het Veurs Lyceum is bovendien het enige Technasium in de regio en heeft daarom een unieke positie. 

De lessen
Op het Veurs werken we met een uniek rooster: het flexrooster. De lesdag bestaat uit 3 of 4 lessen van 80 minuten. Leerlingen hebben daardoor minder vakken op één dag, minder leswisselingen en een minder volle rugzak. Naast deze drie of vier lessen volgen de leerlingen flexuren die ze zelf invullen met verdieping, verbreding of ondersteuning.
Daardoor worden leerlingen écht eigenaar van hun eigen leerproces. 

Arbeidsvoorwaarden
Het Veurs Lyceum behoort tot één van de eerste Opleidingsscholen (OSH) in de regio en biedt daardoor een uitgebreid Inductietraject voor startende docenten en/of nieuwe collega's. Via de eigen Veurs Academy biedt de school eigen scholing aan op het gebied van activerende werkvormen, inzet van ict t.b.v. de vaklessen en bijvoorbeeld Digital Skills voor de lessen.

Daarnaast behoort het Veurs Lyceum bij Scholengroep Spinoza die een uitgebreid pakket aan extra's biedt aan collega's. Je ontvangt naast een goed salaris en de vakantie-uitkering ook een eindejaarsuitkering van 8,33%. Via de Haagse OnderwijsAcademie bieden wij een gevarieerd aanbod van cursussen en e-learnings aan. Daarnaast kennen wij goede regelingen, zoals een fietsplan met een hoge maximum vergoeding, een fitnessregeling, reiskosten die je kunt uitruilen met je eindejaarsuitkering, een vitaliteitsprogramma en -budget en ook stoelmassages!

Benoeming is op basis van de uren die worden gegeven en de taken die iemand daarnaast doet. Inschaling is in salarisschaal - LB (€2.865 - €4.366) en conform cao-VO. Daarnaast wordt er gekeken naar de huidige inschaling.

Meer weten?
Neem voor deze vacature contact op met Melissa Schneider, conrector bedrijfsvoering Veurs Lyceum, op telefoonnummer 070-4199100.
Informatie over onze school kun je vinden op: www.veurslyceum.nl

Solliciteren?
Stuur vóór 1 juni a.s. een motivatie en CV via Meesterbaan. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.© 2022 Scholengroep Spinoza realisatie Knijnenburg Producties