Wethouder opent samen met scholen een nieuwe sporthal

Wethouder Juliette Bouw opende samen met Peter Lamers, voorzitter van het College van Bestuur van scholengroep Spinoza, op woensdag 5 februari de Novum-Maartenshal.

 

De nieuwe sporthal zal door het Gymnasium Novum en het Sint Maartenscollege niet alleen gebruikt worden voor de gymlessen van beide scholen maar ook voor het afnemen van examens. 

 

Op de plek van de nieuwe sporthal, die voorzien is van de nieuwste technologieën, stond voorheen de Maartenshal. Deze sporthal dateerde uit de jaren 80 en voldeed niet meer aan de eisen. Er was geen klimaatbeheersing waardoor leerlingen tijdens hun eindexamen zich moeilijk konden concentreren vanwege de hitte. De leerlingen van het Novum moesten voorheen voor hun lessen lichamelijke opvoeding fietsend naar sporthal Essesteyn. Nu kunnen leerlingen van beide scholen sporten op loopafstand van hun school en kunnen de examens gemaakt worden in een koele hal. 

 

Niet alleen de klimaatbeheersing is van technisch hoge waarde, het hele complex is van alle moderne gemakken voorzien. De hal kan in drie delen verdeeld worden zodat er drie klassen tegelijkertijd kunnen gymmen, de wandrekken werken op afstandsbediening, er zijn twee grote trampolines ingebouwd en er is een klimmuur aanwezig. 

 

Wethouder Juliette Bouw vertelde in haar toespraak hoe belangrijk een sporthal als deze is in de gemeente Leidschendam-Voorburg. “Door te bewegen kunnen we verbinding met elkaar leggen. Als je hier op school leert bewegen, doe je dat misschien later ook buiten school”. Mede door de inzet van de wethouder is de snelle realisatie van deze sporthal mogelijk gemaakt. 

 

Nadat Juliette bouw en Peter Lamers op een rode knop drukte startte er een lichtshow met muziek, vuurwerk en schoten en serpentines uit kanonnen. Het eerste scherm ging langzaam omhoog en daarachter zijn de eerste leerlingen al aan het sporten. Ook de leerlingen zijn erg blij met deze nieuwe gymzaal. Zij kunnen eindelijk (weer) trainen in een grote hal en de nieuwe technieken en mogelijkheden maken het gymmen extra leuk. 

 

Vorig jaar werd er een prijsvraag uitgeschreven om mee te denken aan de nieuwe sporthal. De naam Novum-Maartenshal is herkenbaar voor beide scholen. De nieuwe sporthal bevindt zich aan de Marcellus Emantslaan in Voorburg.